E-mail Coach Download E-book

Pauline Dekker – Nederland Stopt! met RokenAuteur: Pauline Dekker en Wanda de Kanter

Nederlands – Paperback

240 pagina’s | Thoeris | mei 2008

Beschrijving

Iedereen kan stoppen met roken! In dit boek leggen de longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter uit hoe. Belangrijk is dat je gemotiveerd bent en de juiste methode toepast. Die is voor iedereen anders.

Nederland stopt! Met roken is een “Eye Opener”. De mythe van de verslaving, de tactieken van de tabaksindustrie, de gezondheidsvoordelen voor wie stopt, de bedreigingen voor wie door rookt. Alle facetten van het roken worden belicht.

Ze brengen daarvoor een groot aantal feiten over het voetlicht: hoe je gezondheid erbij gebaat is als je niet rookt (ook die van mee rokers!) en over de achtergronden van verslaving, zowel in ’t algemeen als in specifieke situaties (op ’t werk, de kettingroker, de invloed van de omgeving, rolmodellen enzovoort). Dan volgt, na een kort hoofdstuk over hoe je een roker kunt motiveren, een overzicht van alle methoden (ook alternatieve) om voorgoed te stoppen. Dit wordt afgesloten met een door de boetvaardige roker in te vullen stappenplan.

Het “Stoppen Stappen Plan” helpt om goed voorbereid te gaan stoppen, onontbeerlijk voor de hoge succeskans. Daarnaast worden alle rookstop methoden besproken: Cold Turkey, met en zonder begeleiding, met en zonder nicotinevervangers of medicijnen. Medisch specialisten vertellen wat roken op hun vakgebied voor gevolgen heeft.

Tot slot een overzicht van adressen en websites van hulpverlenende instanties en een register. Tussendoor staan ervaringsverhalen van medische specialisten en bekende Nederlanders die uit overtuiging nooit rookten of die met succes gestopt zijn (onder meer Maarten van Rossem, Sonja Bakker en Caroline Tensen). Ook veel gekleurde kaders met puntsgewijze samenvattingen. Door de vele foto’s en lay-out in kleur ziet het boek er aantrekkelijk uit. Om echt te kunnen stoppen, is de eigen motivatie doorslaggevend; dit boek biedt daarvoor meer dan voldoende nuchtere feiten.

Nederland stopt! Met roken is hét complete handboek voor een rookvrij bestaan. Het verhaalt de jongste wetenschappelijke inzichten naar het leven van alledag.

Bestelknop

Bekijk ook

E-Book: In één Week Stoppen met Roken

Je wilt snel stoppen met roken?

Download het E-book "In één Week Stoppen met Roken" om binnen een week voorgoed te stoppen met roken!

Allen Carr – Stoppen met Roken voor Vrouwen

Speciaal voor vrouwen schreef Allen Carr het boek "Stoppen met Roken voor Vrouwen". De methode van Allen Carr wordt alom als succesvol beschouwd.