E-mail Coach Download E-book

Stoppen met roken maakt gelukkiger

Mensen die succesvol stoppen met roken, voelen zich in de jaren erna beter en minder gestrest dan mensen die niet gestopt zijn.
Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Wisconsin. Voor het onderzoek volgden de wetenschappers 1500 mensen uit die plaats.
Volgens de onderzoekers zijn de gezondheidseffecten van het stoppen met roken al vaak onderzocht, maar is er maar weinig bekend over het effect van stoppen met roken op hoe mensen zich geestelijk voelen.

Daarom ondervroegen de wetenschappers gestopte en deels doorrokende deelnemers over de kwaliteit van hun leven, hun gezondheid en over hun stressgevoelens. De deelnemers werden één jaar en drie jaar na de start van de studie ondervraagd.

Daaruit bleek dat de gestopte deelnemers minder stress hadden en zich gelukkiger voelden dan de deelnemers die nog steeds rookten.

Extra stimulans

Volgens de onderzoekers zouden de uitkomsten van hun onderzoek gebruikt kunnen worden als extra stimulans om mensen die zich afvragen hoe het leven zonder sigaretten zal zijn, tot stoppen aan te zetten.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Annals of Behavioral Medicine.

Download nu het Gratis E-Book In één week Stoppen met Roken om meteen te stoppen met roken!

Bekijk ook

e-sigaret-dampen.nl 200x165

E-sigaret info van A tot Z

Zoals bij veel hulpmiddelen zijn er voor en tegenstanders. Zo ook bij de E-sigaret. Iedereen heeft er wel een mening over, maar hoe zit het nu precies?

Niet roken levert de maatschappij toch veel geld op

Als minder mensen zouden roken houdt de Nederlandse overheid meer geld over. Dat zegt KWF Kankerbestrijding.