E-mail Coach Download E-book

Waarom Roken er Zoveel Mensen?

Proberen te stoppen met roken is niet makkelijk, erachter komen waarom u eigenlijk rookt is vaak cruciaal als u wilt slagen. Als u er achter komt wat de precieze reden is waarom u rookt is het een stuk makkelijker om uit te vinden hoe u ervoor kunt zorgen om echt voor goed te stoppen. Gewoon proberen te stoppen om een reden die geen betrekking op u zelf heeft zorgt voor frustraties. Het is waarschijnlijk dat u zich als een mislukkeling gaat voelen. U zult verbaasd zijn hoeveel makkelijker het is te stoppen met roken als u de precieze reden weet waarom u rookt.

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen roken. Het varieert van roken omdat u zich depressief voelt tot een snelle oppepper. Het idee dat uw gedachten afgeleid worden door roken is een onschuldig idee, maar in de realiteit is dit niet waar. In het algemeen bent u gewoon in staat om even tot rust te komen en te kijken wat er nu precies gaande is. Een voorbeeld daarvan: mensen die veel stress op hun werk hebben en uitkijken naar hun rookpauze. Op dat moment nemen ze ook een pauze van de stress die ze hebben. Als u erachter komt hoe u de stress kan verminderen, kan u ook makkelijk uw sigaret verbruik verminderen.

Een andere reden dat mensen roken is omdat ze denken dat ze niet in staat zijn te zullen roken. U heeft nooit honger ‘s nachts, maar als u tot 8 uur de volgende ochtend niet mag eten heeft u opeens honger die nacht. Het zelfde gebeurt met rokers. Als u denkt dat u niet kunt roken, zal het verlangen om te roken veel groter worden. Dit heeft vaak niks te maken met of u moet of wilt roken. Het is een mentaal spelletje dat onze hersenen met ons spelen.

Veel rokers zijn roken alleen als ze zich vervelen. Als u niks te doen heeft gaan uw handen zich vervelen, wat makkelijk een probleem kan veroorzaken. Erachter zien te komen hoe u uw handen bezig kan houden is moeilijk, maar als u het vervelen kunt vermijden wordt het een stuk makkelijker om te stoppen met roken. De tijd nemen om een goed schema te maken, zonder te veel ‘vrije’ tijd, is erg belangrijk. Als u uw schema te vol maakt veroorzaakt dit stress, wat er voor kan zorgen dat u alleen maar meer gaat roken, en als u te veel vrije tijd heeft gaat u zich vervelen wat ook tot meer roken leidt. Met een goede gebalanceerd schema bent u er dus zeker van dat u productief werkt zonder stress.

Het laatste wat u in overweging moet nemen is of u voldoende slaapt. Veel mensen roken omdat ze een oppepper nodig hebben midden op de dag. Het is niet goed als u zich in deze positie bevindt. Probeer niet te laat op te blijven. Één keer per week vroeg naar bed gaan kan al helpen om uw slaaptekort te verminderen. Het leven wordt steeds drukker en daardoor wordt vaak vergeten hoe belangrijk slaap is. Dit kan een enorme wil om iets te doen creëren, zodat u wakker blijft. Vermijd roken en zorg voor genoeg slaap. Alleen voldoende slaap kan er al voor zorgen dat u het halve aantal sigaretten rookt.

Begin direct met het het Stoppen met Roken E-Mail Coaching Programma !

Bekijk ook

Veel gestelde vragen over het stoppen met roken

Hier vind je een aantal veel gestelde vragen over het stoppen met roken en de antwoorden hierop.

De Sterke Ontwenningsverschijnselen als je probeert te Stoppen met Roken

Een van de meest voorkomende ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken is dat je last kunt krijgen van kleine aanvallen van duizeligheid.