E-mail Coach Download E-book

Het maken van je Stoppen met Roken Plan


Je wil een complete verandering in je leven maken dus je besluit om te stoppen met roken. Het heeft natuurlijk al vaker in je hoofd rondgehangen maar nu heb je echt het verlangen om echt te stoppen, voor altijd. Je wilt geen gevangene meer zijn van de sigaretten die je al zolang in hun greep hebben gehouden. Het is nu tijd om een plan te ontwikkelen waardoor je echt succesvol en voor altijd stopt. Je wilt niet meer nadenken of het lukt of niet, je hebt besloten om er volledig voor te gaan, tijd voor actie!

Je moet een paar dingen doen, inclusief het prikken van een datum om te stoppen. Deze datum moet gekozen worden. Elk jaar met nieuwjaar zijn er weer goede voornemens om te stoppen met roken maar een jaar later rook je toch nog. Als je echt wilt stoppen moet je een datum uitkiezen en jezelf er aan houden. Op die dag moet je gestopt zijn met roken en moet je er mentaal op voorbereid zijn om nooit meer te roken.

Het is een goede motivatie om een beloning voor jezelf te bedenken en het geld wat je bespaard met het niet roken kan je hiervoor gebruiken. Een jaar roken kost al snel € 900,- dat is een aardig bedrag om jezelf mee te belonen. Zorg wel dat de beloning iets is wat je echt graag wilt zodat je gemotiveerd blijft. Verschillende type beloningen kunnen meer effect hebben dan maar 1 type beloning. Een combinatie geeft meestal het beste resultaat om gemotiveerd te blijven.

Als je bezig bent om te stoppen met roken moet je de hoeveelheid beweging verhogen en je moet ook gaan letten op wat je eet. Veel rokers merken dat wanneer ze stoppen met roken, ze sneller aankomen. Dit kan vaak een grote shock zijn maar als je goed traint en er op let wat je eet weet je zeker dat je je helemaal kan concentreren op het stoppen met roken, in plaats van half bezig zijn met op je gewicht letten en half bezig zijn met stoppen met roken. Bereid je wel voor op een kleine toename van je gewicht, maar deze kleine veranderingen in je eet- en beweegpatroon zullen je helpen om de toename zo klein mogelijk te houden.

Het laatste waar je op moet letten is je gezondheid. Als je je in een slechte lichamelijke conditie bevindt, moet je het plan om te stoppen met roken bespreken met je arts. Een dokter is natuurlijk niet van plan om je te ontmoedigen om te stoppen, maar ze hebben vaak wel nuttige adviezen en informatie gericht op je eigen gezondheid. Dit kan ook handig zijn omdat je arts de vorderingen bij kan houden.

Alleen blijven zitten met de problemen van het stoppen met roken is niet nodig. Gebruik het advies van je arts, evenals het plan van aanpak en het is een stuk makkelijker dan je gedacht had. Er staat je nog een lange en moeilijke weg te wachten maar aan het eind van de weg wacht het succes op je. Je verlaat deze lange weg met een betere gezondheid en ook met trots, door deze geweldige prestatie.

Download nu het Gratis E-Book In één week Stoppen met Roken om meteen te stoppen met roken!

Bekijk ook

Ea-sigaret.nl

Stoppen met roken is veel lastiger dan men denkt.

Stoppen met roken is veel lastiger dan men denkt. De meeste mensen denken dat het door de nicotine komt. Maar de verslaving is meer dan nicotine.

e-sigaret-dampen.nl 200x165

E-sigaret info van A tot Z

Zoals bij veel hulpmiddelen zijn er voor en tegenstanders. Zo ook bij de E-sigaret. Iedereen heeft er wel een mening over, maar hoe zit het nu precies?