E-mail Coach Download E-book

De 3 Grootste Moeilijkheden bij het Stoppen met Roken


De meeste mensen zijn het erover eens dat het idee om te stoppen met roken nogal angstaanjagend is. Het genot van het roken opgeven is niet makkelijk, en het kan zeker niet snel gebeuren. Het stoppen vergt veel goede gesprekken, niet alleen met jezelf maar ook met je familie. Er zijn drie grote moeilijkheden die je tegen zult komen als je gaat stoppen met roken. Als je je bewust bent van deze moeilijkheden, kan je de strategie makkelijker blijven volgen en je gezondheid verbeteren als een niet-roker.

Moeilijkheid nummer 1 is de verleiding die je overal in de ogen kijkt. Er is geen enkele plaats waar geen sigaretten zijn. Het aantal mensen dat rookt is verbazingwekkend groot, en als je probeert te stoppen dan lijkt dat aantal verviervoudigd. Je verstand is met je aan het spelen, dat is alles. Alleen kan het stoppen een stuk moeilijker worden, door al die verleidingen om je heen.

Elke keer als je merkt dat je overweldigd door de verleiding, moet je weg lopen.
Als je op je werk bent en niet zomaar weg kan lopen, moet je een stress verlichten strategie hebben om op terug te vallen, die je kan helpen om de sigaretten die je ziet te negeren.
Om echt alle verleiding te voorkomen moet je een plek vinden waar je rustig je lunch kunt eten zonder verleid te worden. Kijk altijd goed uit of er geen rokers om u heen zijn, want ze kunnen je zo teruglokken naar de sigaretten.

De tweede moeilijkheid is alle vragen die je krijgt. Uw vrienden en familie zijn natuurlijk blij voor je dat je stopt met roken. Echter, iedereen zal je vragen waarom je stopt. Deze simpele vraag wordt na de derde keer vervelend. Om te voorkomen dat deze makkelijke vraag aan je geweten gaat knagen, moet je compleet achter je strategie om te stoppen staan. Als je elke keer weer twijfelt waarom je stopt als deze vraag wordt gesteld, ga dan even rustig zitten en denk er goed over na. Alleen als je 100% achter je zelf staat, gaat het lukken. Je moet geloven in jezelf en geloven in de reden waarom je stopt.

Je gezin zal er voor je zijn, ongeacht welke reden je kiest. Jij bent degene die overtuigt moet worden, en dat betekent dat je een goede reden moet hebben. Je zal met niemand zoveel problemen hebben als met jezelf. Als je probeert te stoppen met roken, komt de eigenwijze kant van jezelf er goed naar boven.

De derde moeilijkheid zijn alle producten op de markt om te helpen met stoppen. Dit lijkt misschien vreemd, maar deze enorme selectie kan een groot probleem zijn. Je moet eerst bepalen waarom je rookt en dan pas kan je een product zoeken die dit probleem oplost. Als je rookt tegen stress, dan moet je de stress oplossen. Als je rookt door een verslaving aan nicotine, moet je deze verslaving stapje bij beetje verminderen door een nicotinepleister of  nicotinekauwgom te gebruiken.

Ongeacht de reden waarom je rookt, is er altijd wel een product dat is ontworpen om je te helpen. Het vinden van het beste product voor jouw specifieke behoeften is niet onmogelijk, maar het zal je wel dwingen om eerlijk naar jezelf te zijn. Als je helemaal niet in staat bent om erachter te komen waarom je rookt, probeer dan een andere afleiding te vinden om met je handen en je mond te doen. Bijvoorbeeld een stressbal of een kauwgompje, dat kan al genoeg zijn. Als je rookt omdat je je verveeld, zoek dan iets om te doen. Zelfs even in een stressbal knijpen kan al genoeg zijn om uiteindelijk helemaal rookvrij te zijn.

Begin direct met het het Gratis Stoppen met Roken E-Mail Coaching Programma !

Bekijk ook

Ea-sigaret.nl

Stoppen met roken is veel lastiger dan men denkt.

Stoppen met roken is veel lastiger dan men denkt. De meeste mensen denken dat het door de nicotine komt. Maar de verslaving is meer dan nicotine.

e-sigaret-dampen.nl 200x165

E-sigaret info van A tot Z

Zoals bij veel hulpmiddelen zijn er voor en tegenstanders. Zo ook bij de E-sigaret. Iedereen heeft er wel een mening over, maar hoe zit het nu precies?