E-mail Coach Download E-book

5 Voordelen van Stoppen met Roken


Het idee om te stoppen met roken lijkt echt geweldig, maar wat ga je eigenlijk doen om er vanaf te komen? Voor sommige mensen zijn er een aantal meteen voor de hand liggende voordelen. Natuurlijk zullen je kleren en het huis een stuk beter ruiken, en als je in de auto rookt, zal je auto na een tijdje ook weer lekker ruiken. Als je echter om deze oppervlakkige redenen omkijkt, wat kan je dan van stoppen met roken verwachten? De kwesties geld en gezondheid zijn veel groter dan een bijzaak als geur.

Een van de grootste voordelen is de besparing van Geld. Bedenk dat een gewoonte van één pakje per dag makkelijk op kan lopen tot een rekening van € 35,- euro per week, € 150,- per maand en € 1.800,- per jaar. Dit telt op tot een enorme bedrag dat echt niet te verwaarlozen is. Het is erg belangrijk om eerlijk tegenover jezelf te zijn over de kosten van het roken. Als je goedkoper uit wilt zijn, kan stoppen met roken op de lange termijn erg veel geld besparen.

Behalve dat het geld leuk is om op te sparen, zijn er ook grote voordelen voor je gezondheid. Bijvoorbeeld, uit onderzoek blijkt dat je na 20 minuten niet roken al verschil in je gezondheid ziet. Stoppen met roken helpt het risico op hartproblemen, beroertes, een hoge bloeddruk, longkanker en zelfs ademhalingsproblemen te verlagen. Je hebt net weer nieuwe redenen gevonden om te stoppen met roken. Het zelfde onderzoek verteld ons dat het slechte effect van roken teruggedraaid kan worden als je stopt, zelfs als je al heel lang hebt gerookt.

Bijvoorbeeld, als je 5 jaar stopt met roken, dan heb je even veel risico op een van deze kwalen als iemand die nog nooit heeft gerookt. Dit is een enorm voordeel, gezien het feit dat mensen die roken minstens twee keer zoveel kans op een beroerte hebben als niet rokers. Bovendien, als je 15 jaar stopt met roken, heb je ook hetzelfde risico op hart- en vaatziekten als een niet-roker. Deze kleine overwinningen voor je gezondheid zijn erg belangrijk, omdat je de kwaliteit van je leven verbeterd.

Beslissen welke voordelen de grootste motivatie zijn om te stoppen, is niet altijd makkelijk. Je moet kijken naar je eigen levensstijl om te bepalen welke echt belangrijk zijn voor jezelf. Niet iedereen is bezorgd over zijn gezondheid, dus die mensen kunnen zich beter laten motiveren door de geldbesparing. Uiteindelijk is het je eigen keuze om te stoppen, en de manier waarop zal worden gebaseerd op je eigen rookgewoonten en persoonlijkheid. Als je weet wat je motivatie is helpt dit heel erg om het doel te bereiken, stoppen met roken.

Download nu het Gratis E-Book In één week Stoppen met Roken om meteen te stoppen met roken!

Bekijk ook

Ea-sigaret.nl

Stoppen met roken is veel lastiger dan men denkt.

Stoppen met roken is veel lastiger dan men denkt. De meeste mensen denken dat het door de nicotine komt. Maar de verslaving is meer dan nicotine.

e-sigaret-dampen.nl 200x165

E-sigaret info van A tot Z

Zoals bij veel hulpmiddelen zijn er voor en tegenstanders. Zo ook bij de E-sigaret. Iedereen heeft er wel een mening over, maar hoe zit het nu precies?