E-mail Coach Download E-book

10 Tips om voor Altijd te Stopen met Roken

Met zoveel tips en suggesties, is het goed te begrijpen waarom zoveel mensen toch niet stoppen met roken. Het grootste deel van de mensen is compleet verward door het hele proces! En wat te denken van alle tegenstrijdige berichten die je hoort? Het is een feit dat het voor rokers veel makkelijker is gewoon door te gaan met roken, en te hopen voor een simpele oplossing dan al die informatie na te gaan. De stappen om te stoppen met roken, zijn heel zwaar. Je moet tot de conclusie proberen te komen dat stoppen met roken het beste voor je is, en beter voor je gezondheid is.

De meeste mensen zijn zich er door lezen van bewust dat stoppen met roken beter voor hun gezondheid is, alleen vinden ze het moeilijk om de drang naar de sigaret te overwinnen. Met zoveel verleidingen om zich heen en de stress van het dagelijks leven lijkt het terugvallen op een pakje sigaretten een goed idee.

Tip 1: Zoek een goede reden om te stopen. Stoppen omdat de lucht blauw is, is geen goede reden. Natuurlijk is het logisch dat het nodig is om te stoppen met roken, maar het streven naar het stoppen moet echt van binnen komen, om ook daadwerkelijk te stoppen.

Tip 2: Geef je zelf kleine beloningen als je een bepaalde tijd niet gerookt hebt. Je kan niet zomaar van je verslaving afkomen zonder bijwerkingen. Als je een kleine beloning voor je zelf bedenkt kan dit een grote motivatie voor het stoppen zijn.

Tip 3: Plan een strategie om te stoppen en hou je eraan. Beslis hoe lang je er over gaat doen. Als je na een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 6 weken, nog niet gestopt bent, bedenk dan een nieuw plan. Hierdoor heb je ruim de tijd om elk plan te proberen, terwijl je jezelf nog steeds de flexibiliteit geeft om een ander plan uit te proberen.

Tip 4: Probeer je zorgen te vergeten. Als je rookt omdat je stress hebt, moet je eerst zorgen dat je geen stress meer hebt voordat je echt kan stoppen. Als er een andere rede is waarom je rookt, moet je ook zorgen dat die reden verdwijnt, voordat je voor altijd kan stoppen met roken.

Tip 5: Geef je zelf straf als je je niet aan je strategie houdt. Als je bijvoorbeeld elke dag na het werk een kopje koffie haalt bij de Starbucks, verplicht jezelf dan om dat niet te doen als straf dat je toch gerookt hebt. Natuurlijk moet je wel een straf verzinnen die invloed heeft en wat je vervelend vindt.

Tip 6: Vraag familie en vrienden om je te helpen. Het is niet zo simpel om te stoppen met roken dus je kan wel wat hulp gebruiken, hierdoor sta je er ook gelijk niet meer alleen voor.

Tip 7: Vind iemand die samen met jou wil stoppen. Als je er alleen voor staat is de verleiding om even een sigaretje te nemen veel groter. Maar als er iemand is die je in het oog houdt is het makkelijker om de verleiding te weerstaan. Stoppen met roken is moeilijk, maar moeilijke dingen worden een stuk makkelijker als je ze samen doet.

Tip 8: Zorg dat je genoeg slaap krijgt. Het is moeilijk om te stoppen met roken. Als je niet genoeg rust krijgt, heb je ook geen kracht om je aan je strategie te houden. Je bent chagrijnig of boos en dat helpt zeker niet om te stoppen met roken.

Tip 9: Het klinkt raar, maar als je stopt stop dan ook voor altijd. Stop niet voor een weekje of een weekend, want daar bereik je niks mee. Als je voor altijd stopt is er veel meer tijd en moeite voor nodig, net als een goede strategie.

Tip 10: Probeer je gedachtes van de sigaretten af te houden. Als je vaak aan sigaretten denkt is de verleiding om er eentje te nemen veel groter. Lees een boek, doe wat oefeningen, bel met iemand, surf op het internet of kook een lekker diner. Dit zijn allemaal bezigheden waarbij je je gedachte afleidt van het roken.

Download nu het Gratis E-Book In één week Stoppen met Roken om meteen te stoppen met roken!

Bekijk ook

Ea-sigaret.nl

Stoppen met roken is veel lastiger dan men denkt.

Stoppen met roken is veel lastiger dan men denkt. De meeste mensen denken dat het door de nicotine komt. Maar de verslaving is meer dan nicotine.

e-sigaret-dampen.nl 200x165

E-sigaret info van A tot Z

Zoals bij veel hulpmiddelen zijn er voor en tegenstanders. Zo ook bij de E-sigaret. Iedereen heeft er wel een mening over, maar hoe zit het nu precies?