E-mail Coach Download E-book

Sigaretten worden duurder

Sigaretten in Nederland worden duurder. Dat zei een woordvoerder van marktleider Philip Morris zaterdag desgevraagd naar aanleiding van berichtgeving in de GPD-kranten. Per 1 april gaat de prijsverhoging in.

Een prijs van een pakje van 19 sigaretten gaat bij Philip Morris, bekend van merken als Marlboro, L&M en Chesterfield, met 20 cent omhoog. Daardoor komt een pakje Marlboro uit op € 5,40.

Volgens de zegsman van Philip Morris is de prijsstijging onder andere ingegeven door hogere tabaksprijzen en arbeidskosten.

Imperial Tobacco

Een woordvoerster van Imperial Tobacco, van onder meer Drum en Van Nelle, bevestigde eveneens de prijsstijging per 1 april. De shagmerken Drum en Van Nelle gaan 10 cent in prijs omhoog, goedkopere merken 20 cent.

British American Tobacco, producent van van de merken Dunhill, Kent, Lucky Strike en Pall Mall, bevestigde desgevraagd dat de meeste sigarettenmerken 20 cent en enkele shagmerken 10 cent duurder worden. De verhoging heeft ook te maken met hogere accijns.

Begin direct met het het Gratis Stoppen met Roken E-Mail Coaching Programma !

Bekijk ook

e-sigaret-dampen.nl 200x165

E-sigaret info van A tot Z

Zoals bij veel hulpmiddelen zijn er voor en tegenstanders. Zo ook bij de E-sigaret. Iedereen heeft er wel een mening over, maar hoe zit het nu precies?

Niet roken levert de maatschappij toch veel geld op

Als minder mensen zouden roken houdt de Nederlandse overheid meer geld over. Dat zegt KWF Kankerbestrijding.