E-mail Coach Download E-book

Roken is slecht voor je hart

Roken is slecht voor je hart

Roken zorgt in de Verenigde Staten jaarlijks voor meer dan 400.000 doden. Zo’n 30 á 40% van dit enorme aantal betreft sterfte als gevolg van hartaandoeningen. Hoewel er al zoveel tijd en energie gestoken is in anti-rook campagnes blijven veel mensen stug doorroken.

Hieronder een lijstje met feiten waarom roken slecht is voor je hart:

    • Door het roken gaat je hart sneller kloppen. Zodra het gif in je bloedbaan komt krijgt je hart minder zuurstof waardoor het twee keer zo hard als normaal moet pompen.
    • Je bloedvaten worden samengetrokken. Hierdoor stijgt je bloeddruk. Dit wordt veroorzaakt door de stof nicotine. Ook hierdoor gaat je hart sneller kloppen.
    • De wanden van je aderen raken verhard en slibben dicht. Hierdoor krijgt je hart eveneens minder zuurstof. Na verloop van tijd kan dit lijden tot hartfalen.
    • Het risico op aandoeningen aan de kransslagaders is het grootst bij rokers onder de 50. Vooral in combinatie met andere factoren als cholesterol gehalte en erfelijke aanleg verhoogt de kans op bloedpropjes en verdubbelt de kans op een hartaanval.
    • Het zelfde geldt overigens voor passieve rokers, dus zij die meeroken. Meeroken heeft aantoonbaar negatieve effecten op het uithoudingsvermogen, aderverkalking  en trombose. Er zijn ook gevallen van longkanker en hartkwalen bekend als gevolg van meeroken.

Begin direct met het het Stoppen met Roken E-Mail Coaching Programma !

Bekijk ook

e-sigaret-dampen.nl 200x165

E-sigaret info van A tot Z

Zoals bij veel hulpmiddelen zijn er voor en tegenstanders. Zo ook bij de E-sigaret. Iedereen heeft er wel een mening over, maar hoe zit het nu precies?

Niet roken levert de maatschappij toch veel geld op

Als minder mensen zouden roken houdt de Nederlandse overheid meer geld over. Dat zegt KWF Kankerbestrijding.