E-mail Coach Download E-book

Roken: Een Garantie voor een Vroegtijdige Dood

Roken een garantie voor een vroegtijdige doodRoken na een hartaanval

Mensen die roken en een hartaanval hebben gehad zullen altijd het advies van hun arts  krijgen te stoppen met roken. Het is aan te bevelen dit advies serieus te nemen.  Het kan je leven redden of je dood zijn als je het advies niet opvolgt. De relatie tussen een hartaanval en roken is door een groot aantal onderzoeken ruimschoots vastgesteld. Er is geen enkele twijfel mogelijk: blijven roken na een hartaanval wordt je dood.

Roken is dodelijk, in verschillende opzichten

Je zult onmiddellijk aan longkanker denken wanneer je dit leest, en dat klopt. Maar roken is ook één van de belangrijkste veroorzakers van een hartaanval. Als roker is je eerste risico inderdaad om long- of keelkanker te krijgen, maar er zijn duizenden mensen die kankervrij blijven maar wel een op zijn minst een hartstoornis oplopen door  het roken.

Door het roken krijgen cellen en weefsel last van zuurstoftekort. Hierdoor is de cel regeneratie veel minder dan normaal. Daarom is de huid van rokers doorschijnend, droog en rimpelig net als de handen. Het veroorzaakt vroegtijdige veroudering omdat het roken de werking van de spieren halveert. Bovendien verlamt roken het immuunsysteem dat verantwoordelijk is voor het bestrijden van infecties en het onschadelijk maken van vrije radicalen. Roken verstikt letterlijk je lichaam door de zuurstofvoorziening van de cellen af te knijpen.

Roken en je hart

Roken vernauwd de bloedvaten en bevordert de aanmaak van stoffen waardoor de bloedvaten dichtslibben of kunnen scheuren. Hierdoor word je een uitstekende kandidaat voor hart- en vaatziekten. Als je je eerste hartaanval overleeft, dan betekent doorgaan met roken je dood. Door de hartaanval worden spieren in het hart beschadigd waardoor het niet zo optimaal kan functioneren als voorheen.

Blijf je doorgaan met roken, dan belemmer je het herstel van het beschadigde spierweefsel en onthoud je de cellen ook het broodnodige zuurstof.  Het hart moet hierdoor te hard werken en door het overwerk ligt de tweede hartaanval voor de hand, waarbij gezegd moet worden dat die over het algemeen veel ernstiger is als de eerste en veelal zelfs fataal.

Wat als het je niet lukt te stoppen met roken?

Ik raad je aan zo snel mogelijk uit te zoeken hoe je een goed testament kunt maken, het zou niet ok zijn als je sterft zonder! Je kunt je familie hier niet mee op zadelen, die hebben al genoeg verdriet en stress van je overlijden. En reken erop dat dat dat gaat gebeuren ergens tussen een paar maanden maar hooguit een paar jaar na je eerste hartaanval! Het is ook verstandig om te kijken of je wel goed genoeg verzekerd bent om je begrafenis- of crematieplechtigheid te financieren.

Denk nou niet dat ik morbide wil zijn. Het is de realiteit! Roken na een hartaanval is vragen om een vroegtijdig overlijden. Hier zijn alle artsen het over eens; het is de eerste en belangrijkste oorzaak van een hartaanval.

Het goede nieuws

Wanneer je wel erin slaagt om te stoppen, daalt het risico op overlijden door een hartaanval met 82%, een enorme winst in elke situatie! Wat wil je? Stoppen met roken en een lang en kwalitatief hoogwaardig leven leiden of niet stoppen en vroegtijdig overlijden?

Je mag uiteraard zelf kiezen…

Download nu het Gratis E-Book In één week Stoppen met Roken om meteen te stoppen met roken!

Bekijk ook

e-sigaret-dampen.nl 200x165

E-sigaret info van A tot Z

Zoals bij veel hulpmiddelen zijn er voor en tegenstanders. Zo ook bij de E-sigaret. Iedereen heeft er wel een mening over, maar hoe zit het nu precies?

Niet roken levert de maatschappij toch veel geld op

Als minder mensen zouden roken houdt de Nederlandse overheid meer geld over. Dat zegt KWF Kankerbestrijding.