E-mail Coach Download E-book

Verschillende vormen van Nicotine Vervangende Therapieën

Proberen om te stoppen met roken lijkt bijna alsof je door vuur moet lopen. Het is zeker niet makkelijk, en met de houding die veel mensen hebben krijg je veel ingewikkelde kwesties om te zorgen dat je op de goede manier probeert te stoppen.

Om veel van deze gecompliceerde proberen te voorkomen zou je nicotine vervangende therapieën kunnen proberen. Deze bestaan in twee verschillende vormen.

Je moet zelf beslissen welke van de twee het beste voor je werkt. Het is wel een goed plan om ze allebei te overwegen, omdat ze allebei hun voordelen hebben en je natuurlijk voor goed wilt stoppen met roken.

De eerste is de traditionele Nicotine Kauwgom. Deze is er in verschillende smaken en doseringshoeveelheid. Deze methode is bijna altijd geschikt voor de rokers die het erg fijn vinden om iets met hun mond te doen als ze zin krijgen om te roken. Door het actief kauwen van de kauwgom krijg je kleine hoeveelheden nicotine binnen als je zin hebt om te roken én uw mond is bezig. Dit helpt ook met het afbouwen van roken zonder dat je al te veel moeilijkheden heeft.

Het is belangrijk om te beseffen dat je zelf kunt bepalen hoe vaak je de kauwgom nodig hebt. Als je een ‘pakje per dag roker’ bent en probeert om nog maar een half pakje per dag te roken, probeer dan eerst 5 keer per dag een kauwgom te nemen en probeer er de volgende dag 7 te nemen. Je hebt deze flexibiliteit omdat je zelf beslist wanneer je het nodig hebt. Deze flexibele methode is erg handig voor de mensen die langzaam proberen te stoppen en voor de mensen die ervan houden om hun mond bezig te houden als ze zin hebben om te roken. Bovendien zijn er veel verschillende smaken en zit er altijd wel eentje tussen die je lekker vindt.

De tweede optie is de traditionele Nicotinepleister. Er wordt ’s ochtends een bepaalde dosis opgeplakt en de pleister wordt de rest van de dag gedragen. Door dit te doen neem je de hele dag door kleine hoeveelheden nicotine op. Dit is erg handig voor de mensen die afkickverschijnselen hebben, maar je mag geen nicotinekauwgom gebruiken of een sigaret roken wanneer je de drang krijgt om te roken. Deze beperking dwingt rokers om naar alternatieve manieren te zoeken die de drang verminderd. Omdat de pleister ’s ochtends wordt opgeplakt en ’s avonds weer verwijderd wordt beperkt dit flexibiliteit om de nicotine consumptie langzaam te verlagen.

Deze pleister is wel verkrijgbaar in verschillende doseringen zodat het mogelijk is om de dosering telkens te verlagen, maar in het algemeen geeft de nicotinekauwgom meer flexibiliteit om de dosis aan te passen omdat elke kauwgom maar een kleine hoeveelheid nicotine bevat. Als je de voorkeur hebt om maar één methode toe te passen dan is de nicotinepleister je beste vriend. Rokers met een druk leven vinden de nicotinepleister vaak het handigst. Het is wel extreem belangrijk om met de juiste dosis te beginnen. Veel rokers kiezen aan het begin de verkeerde dosis nicotine, wat er voor zorgt dat ze juist meer in plaats van minder nicotine binnen krijgen.

Wil jij ook voor ééns en voor altijd stoppen met roken?

Bekijk en Download het Gratis e-book “In één week Stoppen met Roken” nu >>>

Bekijk ook

Ea-sigaret.nl

Stoppen met roken is veel lastiger dan men denkt.

Stoppen met roken is veel lastiger dan men denkt. De meeste mensen denken dat het door de nicotine komt. Maar de verslaving is meer dan nicotine.

e-sigaret-dampen.nl 200x165

E-sigaret info van A tot Z

Zoals bij veel hulpmiddelen zijn er voor en tegenstanders. Zo ook bij de E-sigaret. Iedereen heeft er wel een mening over, maar hoe zit het nu precies?