E-mail Coach Download E-book

Champix


Algemeen

Champix is het nieuwste geneesmiddel in de strijd tegen roken!
De werkzame stof in Champix is Varenicline.
Varenicline is een ontwenningsmiddel wat de gevoeligheid van de hersenen vermindert voor nicotine, waardoor het verlangen naar nicotine afneemt. Artsen schrijven het voor bij rookverslaving.

Hoe werkt het?

Champix is een receptgeneesmiddel om volwassenen te helpen met roken te stoppen. Champix is uniek omdat het enerzijds de nicotinereceptor activeert en anderzijds het verlangen en de verslavingssymptomen van rokers vermindert. De werkzame stof Varenicline bootst in de hersenen nicotine op een aantal punten na. Het lichaam gaat hierdoor minder naar nicotine verlangen, waardoor het gemakkelijker wordt om niet te roken. Champix bevat dus geen nicotine!

Hoe te gebruiken?

Start 1 tot 5 weken voor je met het roken wilt stoppen. Je kunt het beste in de tweede week van het gebruik echt stoppen met roken. Kies daarom een dag dat je wilt stoppen in de tweede week. Lukt dit niet, kies dan een andere dag. Deze dag mag niet later zijn dan 5 weken nadat je bent begonnen met slikken.

Kies een dag waarop je wilt stoppen en noteer de datum op de verpakking.

  • Dag 1 t/m dag 3: 1 maal daags 1 tablet 0.5 mg.
  • Dag 4 t/m dag 7: 2 maal daags 1 tablet 0.5 mg.
  • Dag 8 t/m eind van de therapie: 2 maal daags 1 tablet 1 mg.

Bestelknop

Bekijk ook

Zyban

Zyban is een receptplichtig geneesmiddel dat wordt gebruikt bij het stoppen met roken. Kijk hier voor meer informatie over Zyban.